Det er derfor produktion i Danmark holder!

Så forleden på TV2 news, at eksperterne mener finanskrisen er ovre, og at forbrugerne sådan set har masser af penge at bruge, men problemet er, at folk ikke får chancen for at bruge dem, fordi der ikke er nok nyheder at bruge dem på. Alle leverandører er blevet påpasselige og lancerer langt færre nyheder end de plejer. Der bliver sparet på produktudvikling og ikke taget nogen chancer. Ingen vil jo brænde  inde med noget. Problemet er, at alle får produceret deres varer i Kina og skal tage en container af hver farve, før kineserne gider at røre en produktion.

Her i vores firma sidder vi på begge sider af bordet. Vi har en designvirksomhed slash produktionsvirksomhed og sælger vores designs online direkte til slutbrugerne via vores egne webshops. (Dimaria.dk og Aurea.dk) Vi har også en webshop hvor vi mixer vores egne produkter med produkter købt hjem fra leverandører (BOXdeLUX.dk)Vi kan godt se, når vi køber ind hos vores leverandører, at leveringstiderne er lange fra bestilling til produkterne rent faktisk kommer, og det er jo klart, for det tager snildt tre måneder at få produceret en container etellerandet i Kina og få det fragtet hjem.

In house produktion

I vores firma har vi næsten al produktion inhouse. Vi har en skæreplotter, en UV printer og en storformatsprinter. Skæreplotteren laver vi wallstickers på. Storformatsprinteren er til plakater og på vores UV printer trykker vi motiver på alt fra træplader til magneter, fliser og knager. De ting vi ikke selv kan producere får vi lavet hos lokale underleverandører. F.eks. trækasser, postkort og træplader med serigrafisk tryk.

Vi er ikke bange for at lancere nyheder, for 90% af de produkter vi sælger er vi slet ikke lagerførende med. Dem producerer vi først når kunden bestiller. Dvs vi har produktion on demand og kan alligevel sende ud samme dag som kunden bestiller. Og skulle en kunde have et ønske om en tilretning af farve, tekst eller motiv på en af de ting vi laver, så klarer vi også det. Kan forøvrigt sige, at her i første halvår af 2014 har vi lanceret ca. 200  nye produkter.  Og vi er altså kun fem medarbejdere med forholdsvis små butikker der kun er online. Det kan vi kun gøre, fordi vi har produktion on demand.

produktionDK3

De skøre idéer

Får vi en skør idé kan vi i teorien have den i vores webshop i løbet af få timer. Og sælge det samme dag. Vores rekord er seks timer fra idé til salg. Skulle den skøre idé floppe, så gør det ikke så meget, vi brænder ikke inde med noget. Derfor er produktion i Danmark så fantastisk. Nogle gange bliver de skøre idéer til bestsellere, og tænk hvis den skøre idé var blevet stoppet af en påpasselig produktionschef der ikke turde satse. I kraft af vi kun sælger via vores egne webshops er vi heller ikke afhængige af, at indkøberne synes om vores skøre idéer. Vi lægger dem bare online, og så er det op til kunderne at bedømme om de kan lide vores idéer eller ej.

Hvis bare der var flere virksomheder der ville kigge på, om ikke de kunne begynde at producere bare nogle af deres ting i Danmark, så kunne forbrugerne få flere valgmuligheder og flere sjove ting at vælge imellem. Der ville blive skabt flere arbejdspladser i Danmark og derved komme flere penge i omløb til at bruge på nyheder. Bare vent til 3D printerne kan bruges til lidt mere kommercielle ting, så vil rigtig mange af de danske virksomheder, der producerer i Østen få noget at overveje.

produktionDK4

/ Anni Gudiksen – 60 60 22 28